Τώρα: 7:32:39π.μ. Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015
  • Τελευταία Ενημέρωση: 06/07/14, 22:00

Εκδρομή Ν.Ιταλία Σικελία - Ελληνόφωνα χωριά

Σχετικά Έγγραφα:

sis3

8ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Ν.ΙΤΑΛΙΑ-ΣΙΚΕΛΙΑ
Ματέρα, Ρήγιο, Μεσσήνη, Κεφαλού, Παλέρμο, Ακράγαντας, Κατάνια, Ταορμίνα, Συρακούσσες, Τάραντας, Λέτσε, Ελληνόφωνα χωριά, Αλμπερομπέλο

03/09/2013
1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΣΥΒΟΤΑ(Μέγα Άμμος) - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση (07.00π.μ) Αμαλίας & Σουρή στο σύνταγμα (Ρώσικη Εκκλησία – απέναντι από την είσοδο του Βασιλικού Κήπου) και αναχώρηση για την Ηγουμενίτσα με ενδιάμεση στάση για μπάνιο στην πανέμορφη Παραλία Μέγα Άμμο των Συβότων. Η παραλία είναι οργανωμέμη και διαθέτει εστιατόρια & cafe - bar. Το απόγευμα αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους(20.00) για το λιμάνι του Μπάρι. Χαρείτε τις ανέσεις που σας προσφέρει το σύγχρονο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.


04/09/2013
2η ημέρα: ΜΠΑΡΙ– ΜΑΤΕΡΑ – ΡΗΓΙΟ - ΜΕΣΣΗΝΗ
Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι και άμεση αναχώρηση για την ενδοχώρα της Απουλίας την Ματέρα μια πόλη χτισμένη σ ένα απόκρημνο βράχο χαρακτηρισμένο από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Στην συνέχεια αναχώρηση για Ρήγιο όπου θ ακολουθήσει επίσκεψη στο μουσείο της πόλης για να θαυμάσουμε τους πίνακες Ζαλεύκου τους Διόσκουρους και δύο ορειχάλκινα αριστουργήματα της κλασσικής Ελλάδας τους πολεμιστές του Ριάτσε. Τέλος κάνοντας μια όμορφη διαδρομή κατά μήκος της Αδριατικής θάλασσας και περνώντας με καραβάκι στο νησί της Σικελίας θα καταλήξουμε στην Μεσσήνη όπου τα μυθικά τέρατα καταπόντιζαν τα πλοία και κατέτρωγαν ναύτες και ταξιδιώτες, όπως μας αναφέρει ο Όμηρος στην « Οδύσσεια» του. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο , Διανυκτέρευση.


05/09/2013
3η ημέρα: ΜΕΣΣΗΝΗ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ (Μονή Μονρεάλε)
Πρωινό και αναχώρηση για Κεφαλού. Θα κάνουμε μία σύντομη επίσκεψη στην γραφική Πιάτσα Ντουόμο και στον Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Στην συνέχεια αναχώρηση για Παλέρμο. Άφιξη και αρχίζει η γνωριμία μας με την πόλη των αντιθέσεων που επικεντρώνεται στα μεσαιωνικά αξιοθέατα του 12ου αιώνα. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Νορμαδικό Μέγαρο, την Μονή Μονρεάλε με τα περίφημα ψηφιδωτά της, τους τάφους των Βασιλέων, το Ντουόμο τη Μαρτοράνα και μία από τις πιο χαρακτηριστικές αγορές της πόλης .Τέλος θα επισκεφθούμε το θέατρο Μασσιμο και θα κάνουμε μια βόλτα στην αριστοκρατική οδό της Ελευθερίας και την πλατεία Πολυθεαμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


06/09/2013
4η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΚΑΤΑΝΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για τον Ακράγαντα. Ένα εκπληκτικό θέαμα μας περιμένει σήμερα, η κοιλάδα των Ελληνικών Ναών. Θα δούμε τον Δωρικό Ναό της Ομόνοιας, το ναό του Ολυμπίου Διός με το σωριασμένο άγαλμα του γυμνού Άτλαντα, τον Ναό του Ηρακλή, της Ήρας και των Διόσκουρων. Τέλος θα καταλήξουμε στην παραλιακή Κατάνια. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


07/09/2013
5η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ
Πρωινό και αναχώρηση για τις Συρακούσες, την πόλη μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το αρχαίο θέατρο, την στοά του Διονύσιου, το Βωμό του Ιέρωνα, τα Λατομεία. Στην συνέχεια επίσκεψη στο ανέπαφο ιστορικό κέντρο που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία όπου θα θαυμάσουμε τον αρχαιότερο ναό της μεγάλης Ελλάδος (Απόλλωνα) την πηγή της Αρέθουσας. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Κατάνια. Δείπνο . Διανυκτέρευση.


08/09/2013
6η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΛΕΤΣΕ (δείπνο με ζωντανή μουσική )
Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα, το στολίδι της Μεσογείου όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το Τάραντα με πολύ έντονο το ελληνικό στοιχείο. Θα περιηγηθούμε τη γραφική παραλία και το παλιό ιστορικό κέντρο. Τελευταίος σταθμός για σήμερα το Λέτσε,
αποκαλούμενο «Φλωρεντία του Νότου». Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο με ζωντανή μουσική με γκρεκάνικα τραγούδια & Ταραντέλλα. Διανυκτέρευση.

09/09/2013
7η ημέρα: ΛΕΤΣΕ - (ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ) – ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ – ΚΑΛΗΜΕΡΑ - ΑΛΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ – ΜΠΑΡΙ
Πρωινό και ακολουθεί περιήγηση της πόλης . Έντονο το στοιχείο του Ελληνικού πολιτισμού στα μνημεία που θα γνωρίσουμε. Το άριστα διατηρημένο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, ο Καθεδρικός ναός, η Πιάτσα Σαν Ορόντζο, τα αριστουργηματικά κτίρια νεοκλασικού ρυθμού, οι πανέμορφες πλατείες, κ.α. θα είναι οι παράμετροι της σημερινής μας περιήγησης. Στη συνέχεια αναχώρηση για να γνωρίσουμε την Στερνατία και την Καλημέρα τα δύο αντιπροσωπευτικά Ελληνόφωνα χωριά, Θα περιηγηθούμε στα στενά γραφικά δρομάκια και θα ζήσουμε από κοντά τον τρόπο ζωής των κατοίκων τους. Στην συνέχεια αναχώρηση για Αλμπερομπέλλο. Στην καταπράσινη κοιλάδα του, κάτασπρα σπίτια με σκεπές σε σχήμα τρούλου, όπου η ιστορία τους και οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων κάνουν το τοπίο μαγευτικό. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια του και αγοράστε τοπικά προϊόντα από τους χαμογελαστούς κατοίκους της περιοχής. Τέλος αναχώρηση για το λιμάνι του Μπάρι, όπου το πλοίο επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.


10/09/2013
8η ημέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΜΜΟΥΔΙΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ - ΑΘΗΝΑ
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης. Άφιξη (07.00π.μ ) και άμεση αναχώρηση για το χωριό της Αμμουδιάς που βρίσκεται στις εκβολές του Αχέροντα ποταμού. Θα έχουμε την ευκαιρία και τον χρόνο για μπάνιο στην ομώνυμη παραλία καθώς επίσης και βαρκάδα - μίνι κρουαζιέρα στο ποταμί. Αργα το μεσημέρι αναχώρηση για τον τελικό προορισμό μας με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση & καφεδάκι στη πόλη της Ναυπάκτου. Τέλος αναχώρηση για την Αθήνα γοητευμένοι από την πληθώρα των εντυπώσεων .
Τέλος εκδρομής


 Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο # 480,00 €
Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου : 155,00 €


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΔΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ
Τα πρωινά και τα γεύματα περιλαμβάνονται μόνο κατά την παραμονή μας στο ξενοδοχείο.
Περιλαμβάνονται:
 Ακτοπλοϊκά εισιτήρια γραμμής για τις διαδρομές Ηγουμενίτσα – Μπάρι κατά την μετάβαση & Μπάρι - Ηγουμενίτσα κατά την επιστροφή με ταχύπλοα πλοία της Αδριατικής με 100% κάλυψη σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες.
 Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας.
 Διαμονή σε ξενοδοχεία 4**** και σε δίκλινα.
 Πρωινό και 1 δείπνο καθημερινά (εκτός πλοίου).
 Εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 Έμπειρο αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.
 Ασφάλεια αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.
 Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται :
 Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΜΠΙΝΩΝ:
 Σε Δίκλινη εξωτερική (Α2) : 75 € κατ’ άτομο
 Σε Τρίκλινη εξωτερική (Α3) : 45 € κατ’ άτομο
 Σε Δίκλινη εσωτερική (ΑΒ2) : 65 € κατ’ άτομο
 Σε Τρίκλινη εσωτερική (ΑΒ3) : 35 € κατ’ άτομο


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :
 Κα. Παρασκευά Φανή : 210 2221748 & 6974903785
 Κα. Τρούπη Ευγενία : 6972014343